Slagerij Gelderblom Koekman |
Het seizoen van de asperges is weer aangebroken.
Deze groente specialiteit wordt ook wel het “witte goud” genoemd. Voor bij de asperge hebben wij een heerlijke boerenachterham uit eigen worstmakerij. De bijbehorende Hollandaise saus is eveneens bij ons verkrijgbaar.
Aspergehamschotel
Asperge hamsalade
Aspergeschotel met onder andere groene en witte asperges
Een eenvoudig, maar heerlijk voorgerecht.
Pel de asperges en kook ze 8 minuten in licht gezouten water, waarin de klontjes suiker zijn opgelost. Pocheer de plakjes courgette 15 seconden in hetzelfde water. Schik de courgette trapsgewijs op het bord.
Rol de asperges per 4 in een plakje achterham en schik op het bord.
Bak het kwartelei en garneer het geheel met het aldus verkregen spiegelei, een blaadje krulsla en wat fijngesnipperde bieslook. Vervang indien gewenst de kwarteleitjes door 2 hardgekookte eieren, versnipper deze en overgiet ze met gesmolten boter.
Voor het gebruik van cookies zijn wij verplicht om toestemming te vragen. Cookies verbeteren de prestaties en functionaliteit van onze website. Door op de ‘Ja, ik accepteer cookies’ button te klikken, wordt het plaatsen van deze cookies zoals omschreven in onze privacy- en cookieverklaring geaccepteerd.